Wat zijn nu luxe letters

De definitie luxe plaat wordt vaak verkeerd begrepen. Want wat is nu echt een luxe plaat. Is de hele plaat luxe of is dit gedeeltelijk luxe. In dit artikel geven wij exact aan wat nu een luxe plaat is en wat niet. Bij kentekenmaken.nl verkopen wij voor een aantal platen de zogenaamde luxe letters. Meer weten over dit topic lees dan ons artikel waarin we uitleggen wat nu luxe letters exact zijn.

Luxe letters?

Heel veel mensen weten eigenlijk niet exact wat luxe letters ofwel luxe platen nu daadwerkelijk zijn. Vaak denken mensen dat dit een speciale plaat is of platen belegd met smaragden en bladgoud. De twee laatsten hebben we echt wel eens te horen gekregen. Nee, we moeten jullie teleurstellen dat is niet wat een plaat luxe maakt of de letter luxe maakt. Een luxe kentekenplaat is in feite een reguliere plaat waarbij de letters en cijfers in het aluminium worden geperst en met een zwarte laag worden bedekt. Om van zo’n plaat vervolgens een luxe versie te maken, worden er kunststof letters en cijfers op de geperste delen vastgemaakt. Het resultaat: een driedimensionale kentekenplaat.

Mag ik luxe platen gebruiken?

Voor auto’s is het al een aantal jaren toegestaan om met een dergelijke luxe plaat te rijden. Voor motoren pas vanaf 1 januari 2016. Je betaalt voor de luxe behandeling wel iets meer dan voor een reguliere kentekenplaat. Bij kentekenmaken.nl kunnen ook luxe inleg letters gemaakt worden voor de witte plaat. Luxe letters zijn alleen verkrijgbaar in de kleur zwart.